Հուշեր, տպավորություններ, մտքեր... ... la gastronomie, la culture et l’art de vivre à la française
jeudi 26 août 2010
Շուկղուտ
Մեր թվագրությունից առաջ 3-րդ դարում, խստաշունչ ձմռանը, չինացիները կառուցում էին իրենց հսկայակ պատը:
Մի օր նրանք նկատում են, որ կաղամբները մնալով ձյան հաստ շերտի տակ թթվել են և յուրահատուկ համ ստացել:
Դրանից հետո նրանք սկսում են ուտել այդ կաղամբները, փրրկվելով սովամահ լինելուց:
Թթու դրած կաղամբը Եվրոպա է բերել առաջին անգամ մեծ ճանապարհորդ Մարկո Պոլոն Չինաստանից :
XVI դարում Գերմանիայում սկսում են կաղամբը թթու դնել աղի օգնությամբ:
Շուտով այն տարածվում է Ֆրանսիական Ալզաս(Alsace) շրջանում :
Ալզասցիներն այդ թթվին տալիս են իրենց անվանումը հենց իրենց բարբառով '"Sürkrüt"
"Շուկղուտ", և դառնում առաջին շրջանը Ֆրանսիայում դրա արտադրությամբ
Inscription à :
Publier les commentaires (Atom)
Aucun commentaire:
Enregistrer un commentaire